*Of man natuurlijk. Het Porsche infotainment-systeem weet meer, doet meer en luistert beter. Aldus Porsche.

Wist jij dat Porsche al vijf generaties heeft van het PCM? Dat staat voor Porsche Communication Management en is simpelweg het infotainment-systeem dat de Duitsers gebruiken. Goed nieuws, er is nu een zesde generatie, PCM 6.0 (niet te verwarren met Bottas 6.0). Volgens Porsche weet dit systeem meer, doet het meer en luistert het beter. Mmm, dat komt bekend voor.

Uiteraard is Apple Car Play gewoon mogelijk. In principe is het een heel handig systeem. Je koppelt je iPhone en je kan de functies daarvan gebruiken. Denk aan Google Maps, Waze, Spotify en Apple Music. Er is uiteraard ook zoiets als Android Auto. Volgens Android-gebruikers is Android superieur en Android Auto dus ook.

Android Auto (eindelijk)

Maar Porsche ondersteunde dat niet. Wellicht omdat het grootste gedeelte van hun clientèle voor de badge gaat en blind Apple kiest. Die laatste zin is overigens een grove en ongefundeerde aanname. Maar het feit is dat er véél meer verschillende Android-toestellen zijn (zowel goedkoper als duurder dan iPhones) en dat er veel meer mensen met een Android-toestel zijn. Ook als je kijkt naar de bovenkant van de markt. Dus is het niet meer dan logisch dat Porsche daarop inspeelt. Het aansluiten gaat hetzelfde als met een iPhone: je koppelt ‘m en alles werkt automatisch.