Een autosleutel bijmaken met startonderbreker is verstandig wanneer je bijvoorbeeld je sleutels kwijt bent, je sleutels gestolen zijn of wanneer je sleutels defect zijn. Een startonderbreker zorgt ervoor dat je auto niet gestart kan worden zonder de sleutel. Bij het bijmaken van een autosleutel met startonderbreker moet je wel even naar de garage of slooptocht gaan, want dit is namelijk een klusje dat je niet zelf thuis kunt klaren.

Wanneer je je sleutels kwijt bent of wanneer ze gestolen zijn, is het verstandig om zo snel mogelijk een nieuwe sleutel te laten maken. Dit voorkomt dat iemand anders jouw auto kan stelen. Ook wanneer je sleutels defect zijn, is het raadzaam om een nieuwe autosleutel met startonderbreker te laten maken. Wacht hier niet mee, want je weet nooit wanneer je de sleutels weer nodig zult hebben.

Wanneer je auto je sleutel niet herkend, blijft de startonderbreker actief, waardoor je auto niet gestolen kan worden. In sommige gevallen gaat in dit geval het sleutellampje in het dashboard branden. Wanneer dit gebeurt zijn er een aantal dingen die je kan doen om het proberen op te lossen:

  • Je kan de sleutel handwarm maken en het opnieuw proberen
  • Een sterke magneet gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de transponder van wijs gebracht wordt. Dit kan overigens ook bij andere stoorzenders als hoogspanningsmasten, radarsystemen en zenders van draadloze telefoons. Soms helpt het verplaatsen van je sleutel al.
  • Je kan de batterijen vervangen in je sleutel.
  • Een autosleutel te laten bijmaken of vervangen. In dit geval wordt de sleutel nagemaakt en krijgt de startonderbreker dezelfde code mee, zodat jij je auto weer kan openen en starten.